Ai poftă de un desert cu pere, care să îţi reamintească de aromele dulci ale toamnei? Ei bine, această combinaţie de aluat pufos de brioşe şi pere moi şi însiropate te va răsfăţa din plin. Este vorba de un desert minunat cu care te poţi delecta chiar şi în zilele reci de toamnă.

Brioşe pufoase cu ciocolată şi pere - Ingrediente (12 porţii)

400 g ciocolată amăruie
400 g unt
8 ouă
420 g zahăr
280 g făină
20 g cacao pudră
15 g praf de copt
1 praf de sare
3 pere
200 ml vin roşu dulce
250 ml suc de pere
4 bucăţi anason stelat
8 cuişoare
zahăr pudră, pentru decor

Brioşe pufoase cu ciocolată şi pere - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la180 de grade Celsius. Încălzeşti puţină apă într-o cratiţă mare şi o laşi să dea în clocot la foc mediu-mare. Reduci flacăra şi aşezi un bol mare deasupra, pe baie de aburi. Pui untul şi ciocolata în castron şi amesteci bine până se topesc.
pasul1
Într-un alt bol adânc, adaugi ouăle şi 320 de grame de zahăr. Amesteci cu mixerul până la omogenizare. Torni compoziţia peste ciocolata topită şi omogenizezi bine.
pasul2
Cerni făina, cacaua pudră, praful de copt, sarea şi le pui în aluatul anterior. Amesteci până la omogenizarea compoziţiei.
pasul3
Distribui aluatul în mod egal, într-o tavă de 12 brioşe. Dai tava la cuptorul preîncălzit şi coci brioşele la 180 de grade, aproximativ 15-20 de minute.
pasul4
Între timp, cureţi, tai perele în sferturi şi le scoţi cutia cu seminţe. Caramelizezi 100 de grame de zahăr într-o cratiţă mică şi torni vinul dulce peste zahăr. Adaugi în acelaşi vas sucul de pere, anasonul şi cuişoarele.
pasul5
Pui perele în cratiţă şi le fierbi la foc mic aproximativ 15-20 de minute. Când sunt gata, serveşti micuţele brioşe de ciocolată cu perele calde şi aromate şi, dacă vrei, le pudrezi cu zahăr.
pasul6
Sursa + foto: kitchenstories.io

Tartă de pere cu cremă de migdale şi merişoare

Pui vânătoresc cu pere

Cea mai gustoasă plăcintă cu pere şi vanilie

Tartă cu mac şi pere

Loading...