Brioşe sărate cu broccoli

briose cu broccoli jpeg

Te răsfăţăm şi de data aceasta cu unul dintre cele mai gustoase aperitive cu legume.

Ingrediente (6 brioşe) 2 cartofi mari 2 linguriţe ulei de măsline sare piper ½ jumătate bichet broccoli 4 ouă 1/4 cană brânză cheddar răzuită 1/4 cană lapte

Mod de preparare

Încingi cuptorul şi ungi cu puţină grăsime formele de brioşe. Dă cartofii prin răzătoare şi apoi pune-i într-un tifon. Apasă şi scurge bine, bine până curge tot lichidul din ei.

Aşază cartofii scurşi bine într-un bol şi amestecă cu uleiul de măsline şi amestecă. Presară puţină sare şi piper şi amestecă iar. Îmoparte compoziţia obţinută în cele 6 forme de brioşe şi apasă bine, pentru a crea o formă de cupă. Lasă la cuptor 15 minute.

Între timp, taie broccoli în bucheţele mici şi opăreşte-le în apă cu puţină sare, până se înmoaie puţin.

Într-un vas separat, bate ouăle, brânza cheddar şi laptele. Scoate formele din cuptor şi aşază în ele, în mod egal, din broccoli. Toarnă în forme, în mod egal, din amestecul de ouă şi mai lasă la cuptor încă 15 minute, până devin pufoase şi se rumenesc pe deasupra.

sursa: http://happyhealthymotivated.com/