Aperitivul perfect pentru orice ocazie şi fără prea mari bătăi de cap.

Ingrediente

1 baghetă potrivită
150 g brânză feta
2-3 roşii
100 g măsline
ulei de măsline
2 căţei usturoi
câteva frunzuliţe de oregano sau pătrunjel
sare
piper alb măcinat

Mod de preparare

Se taie bagheta în jumătate pe lung, apoi fiecare jumătate în două. Se stropesc feliile de pâine cu puţin ulei de măsline şi se rumenesc la cuptor. Se curăţă roşiile de seminţe, se taie cubuleţe mici, se pun într-un castronel, se adaugă brânza tăiată cubuleţe, măslinele, se condimentează cu sare şi piper alb proaspăt măcinat, după gust, şi se amestecă uşor.
Se scoate pâinea din cuptor şi se freacă fiecare felie cu usturoi. Se pune amestecul de brânză, măsline şi roşii pe bucăţile de pâine. Se decorează cu frunzuliţe de oregano sau pătrunjel.

Loading...