Iată o reţetă simplă de bruschete. Roşiile dulci, în combinaţie cu busuiocul, vor alcătui perechea perfectă pentru aceste bruschete pe care le poţi servi ca aperitiv.

Ingrediente

1/2 pâine
1 căţel de usturoi
2-3 roşii coapte
1 legătură mică de busuioc verde (frunzele alese)
sare grunjoasă
ulei de măsline
oţet alb

Mod de preparare

Tai pâinea felii groase de aproximativ 1 cm. O prăjeşti pe grătarul cu lemne sau în tigaia grill. Freci uşor feliile de pâine cu un căţel de usturoi tăiat, de câteva ori, apoi le stropeşti cu puţin ulei de măsline. Le condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Alegi cele mai coapte roşii înainte de a face toppingul. Le speli, le îndepărtezi cotorul şi le scoţi seminţele. Le aşezi într-un bol, rupi frunzele de busuioc, condimentezi cu sare şi piper, apoi torni o cantitate generoasă de ulei de măsline şi le stropeşti cu oţet, pentru a echilibra aromele după gustul tău. Le pui pe feliile de pâine prăjită fie tăiate în bucăţi mai mari, fie tocate fin. La final,decorezi cu frunze de busuioc.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Bruschete cu fasole şi roşii, pe placul tuturor

Bruschete cu roşii şi busuioc (reţetă fără sare)

Bruschete cu sos pesto

Loading...