Poţi reinventa clasica reţetă de orez cu lapte. Budinca cremoasă de orez, cu vanilie şi scorţişoară, o pregăteşti la cuptor şi poate deveni desertul tău preferat!

Ingrediente 

  • 250 g orez alb
  • 900 ml lapte gras 
  • 120 g zahăr 
  • 1 linguriţă extract de vanilie sau esenţă de vanilie
  • 50 g unt topit
  • 150 g smântână
  • scorţişoară, pentru decor  

Mod de preparare 

Preîncălzeşti cuptorul la 150 de grade Celsius.

Speli orezul de mai multe ori până ce apa devine limpede. Ungi o tavă de cuptor din sticlă cu unt topit, apoi adaugi orezul, zahărul, smântâna şi torni peste ele laptele şi vanilia. Amesteci întreaga compoziţie, apoi presari scorţişoară. 

Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o aşezi pe raftul din mijloc al cuptorului. După 45-50 de minute, dai la o parte folia şi o mai laşi la cuptor încă o jumătate de oră sau încă o oră până se rumeneşte deasupra, iar budinca mai “zvâcneşte” doar în mijlocul ei. 

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Budincă de orez cu scorţişoară şi fructe

Loading...