Nu ezita şi prepară această budincă cu brânză şi legume pentru un prânz delicios!

Ingrediente pentru budincă cu brânză şi legume

2 ardei graşi portocalii
3 căţei de usturoi
1 ardei iute
3 linguri ulei
150 g mazăre congelată sau din conservă
1 lingură de coriandru tocat
800 ml supă de vită
200 g mălai
200 ml smântână
400 g fasole roşie din conservă
4 ouă
100 g brânză telemea
unt
pesmet
sare
piper

Mod de preparare pentru budincă cu brânză şi legume

Ardeii graşi se spală şi se taie fâşii. Usturoiul se pisează, iar ardeiul iute se toacă mărunt. Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă usturoiul, ardeiul iute, mazărea şi coriandrul. Se călesc bine, se condimentează cu sare şi se lasă să se răcească. Supa se dă în fiert şi se presară treptat mălaiul în ea. Se ­lasă să fiarbă mămăliga acoperită cu capac 15 minute, amestecând din când în când. Se adaugă smântâna şi se fierbe până se îngroaşă din nou.

Legumele ­călite se pun într-un castron mai mare, se adaugă fasolea din conservă, mămăliga şi ouăle. Se condimentează cu sare şi piper şi se întinde compoziţia într-un vas termorezistent uns cu unt şi tapetat cu pesmet. Se coace 40 de minute, la foc potrivit. Cu 10 minute înainte de finalul coacerii, budinca se presară cu brânză. Budinca cu brânză şi legume se lasă să se răcească ­puţin, apoi se taie porţii.

Loading...