Budincă cu ceapă
Ceapa este un plus de gust adus mâncării întotdeauna. Mai rar însă, se întâlnesc feluri de mâncare de ceapă de sine stătătoare. Iată însă unul dintre ele:
Porţii: 1 tavă Dificultate: mică Timp: 90'
Ai nevoie de
400 brânză
300 caşcaval ras
5 cepe
4 cartofi
4-5 ouă
ulei sau unt (pentru uns tava)
Mod de preparare
Cureţi cartofii şi îi pui la fiert în apă cu un vârf de sare. Cureţi şi tai ceapa julien, dai brânza şi caşcavalul prin răzătoare. Baţi ouăle.
Dupa ce au fiert cartofii, îi laşi să se răcească şi apoi îi sfarămi cu furculiţa. Îi amesteci cu brânza, caşcavalul, ceapa şi torni oăule deasupra. Pui amestecul într-un vas termorezistent uns cu puţin unt sau ulei şi dai la cuptor 60 minute, la foc mic.
sursa foto: Photocuisine