Prepară o budincă cu ciocolată foarte gustoasă şi rapidă.

Ingrediente pentru budincă cu ciocolată

1 pahar de lapte
3 linguri pudră de cacao
4 ouă
200 g pesmet alb fin
150 g zahăr
50 g nuci măcinate
100 g smântână
100 g unt
2 linguri rom

Mod de preparare pentru budincă cu ciocolată

Se pune pesmetul într-un castron, se adaugă laptele şi smântâna, se amestecă şi se lasă 5 minute să se înmoaie bine. Separat, se freacă untul cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile, pe rând, romul şi cacaua. Se înglobează pesmetul şi nucile măcinate, iar la sfârşit se adaugă albuşurile bătute spumă tare. Se amestecă uşor.

Se toarnă compoziţia în forme mici sau într-o formă mare, unse şi tapetate cu făină. Se introduc la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 45 de minute. Budinca cu ciocolată se serveşte garnisită cu fructe zaharisite.

Loading...