Budincă cu mazăre

budinca mazare jpeg

Această budincă cu mazăre este acel fel de mâncare care este la fel de delicios fie că îi pui sau nu carne.

Ingrediente pentru budincă cu mazăre

5 cartofi mai mari 300 g mazăre din conservă 200 g costiţă afumată 1/2 ardei gras roşu 200 g telemea de oi 3 ouă 1 lingură făină 4 linguri smântână groasă 2 linguri unt nucşoară rasă sare piper

Mod de preparare pentru budincă cu mazăre

Fierbi cartofii cu tot cu coajă în apă cu sare, îi scurgi, îi cureţi de coajă şi îi tai rondele. Scurgi mazărea de zeamă. Tai costiţa bastonaşe, le rumeneşti uşor într-o tigaie neaderentă, apoi le scoţi deoparte din grăsime. În grăsimea lăsată căleşti puţin ardeiul tăiat cubuleţe. Ungi un vas termorezistent mai mic cu unt, aşezi un strat cu felii de cartofi, mazăre, costiţă, ardei şi repeţi operaţiunea până epuizezi ingredientele.

Separat, baţi ouăle cu telemeaua de oi rasă, făină, smântână, nucşoară rasă, sare şi piper, după gust. La sfârşit, încorporezi albuşurile bătute spumă.Torni ­compoziţia peste legumele din vas, deasupra aşezi bucăţele de costiţă, ardei şi unt, apoi dai vasul la cuptor pentru circa 40-50 de minute. O tai direct în formă şi serveşti budinca cu mazăre caldă, stropită cu puţină smântână.

sursa foto: Profimedia