Din ştevie nu trebuie să prepari neapărat numai ciorbă sau cu orez. Poţi preparar şi această budincă cu ştevie.

Ingrediente

200 g spanac proaspăt
300 g ştevie proaspătă
200 g şuncă afumată
2 cepe roşii
1 lingură ulei
150 ml suc de roşii (sau 2 linguri pastă de roşii)
5 ouă
6 linguri smântână
200 g caşcaval
sare
piper

Mod de preparare

Se taie ceapa mărunt şi se căleşte în ulei. Se adaugă şunca tăiată felii subţiri, apoi spanacul şi ştevia spălate şi tăiate fâşii. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi când sunt aproape gata se adaugă sucul sau pasta de roşii. Se lasă pe foc până scade toată zeama, apoi se dă la răcit. Se adaugă gălbenuşurile, smântâna şi albuşurile bătute spumă,
amestecând încet. Se unge şi se tapetează o formă de tartă, se toarnă amestecul de spanac şi ştevie, iar deasupra se pun felii de caşcaval (sau caşcaval ras). Se coace, la foc potrivit, circa 35-40 de minute, până se rumeneşte frumos. Se serveşte caldă sau rece.

Loading...