Budinca de caramel este un preparat foarte îndrăgit de elveţieni, care adoră dulciurile. Aşadar, află cum o poţi prepara!

De ce ai nevoie pentru budincă de caramel

5 linguri zahăr

2 linguri apă

500 ml lapte

2 linguri amidon

1 ou

150 ml frişcă

Cum se prepară budinca de caramel

Combini zahărul cu apa şi-l aşezi într-o cratiţă pe foc. Când începe să fiarbă şi culoarea devine arămie dai caramelul deoparte 5 minute. Nu-l lăsa să se întunece la culoare, deoarece va avea un gust amar. Pui 200 ml de lapte peste caramel şi amesteci până când se omogenizează. Restul de lapte îl combini cu oul şi amidonul. Torni treptat această compoziţie peste lapte şi amesteci constant, până când se îngroaşă budinca. O dai deoparte, o torni într-un bol şi o acoperi cu o folie pentru a nu se forma o pojghiţă la suprafaţă. O ţii la frigider două ore înainte să o serveşti. O torni în pahare şi o decorezi cu frişcă.

Sursa foto http://www.littleswissbaker.com/

Loading...