Nu ai nevoie de prea multe ingrediente pentru a preparar această gustoasă budincă de conopidă.

Ingrediente (1 tavă)

800 g conopidă
200 g unt
200 g făină
1 l lapte
6 ouă
1 legătură mărar tăiat
50 g pesmet
sare
piper
100 g brânză

Mod de preparare

Speli conopida şi o desfaci în bucheţele. Pui la fiert apă cu sare şi, când clocoteşte, adaugi conopida şi o laşi câteva minute să dea în clocot. Separi albuşurile de gălbenuşuri.

Din 150 g de unt, făina şi laptele prepari un sos Bechamel pe care îl laşi pe foc până se îngroaşă. Dai la o parte să se mai răcorească. Baţi bine albuşurile spumă. Scurgi conopida opărită, o treci prin apă rece pentru a opri procesul de fierbere, o zdrobeşti cu furculiţa şi o pui în sosul Bechamel. Adaugi gălbenuşurile, sarea, piperul şi la urmă albuşurile bătute spumă. Amesteci uşor. Adaugi mărarul şi brânza fărâmiţată şi amesteci.

Aşezi compoziţia într-o formă unsă cu unt şi presărată cu pesmet şi o bagi în cuptorul încins. O laşi să se rumenească.

Loading...
Evaluează articolul