Iată o delicioasă budincă, în care poţi adăuga dacă vrei, şi carne. Sugestia noastră ar fi şunca de Praga.

Ingrediente

2 dovlecei
3 ouă
4 linguri făină
1 linguriţă praf de copt
2 linguri smântână
100 g brânză telemea
100 g şuncă de Praga
mărar
sare
piper
1 ou, pentru uns
50 g telemea, pentru gratinat

Mod de preparare

Speli dovleceii, le tai capetele, îi razi şi-i amesteci cu sare. Îi laşi la scurs după care-i storci. Îi amesteci, ouăle bătute, brânza telemea rasă, smântâna, şunca tăiată cubuleţe, făina amestecată cu praful de copt, piper şi mărar tocat. Torni compoziţia într-o tavă tapetată, o nivelezi, o ungi cu ou şi razi telemeaua. 2››› Dai tava la cuptor până ce se rumeneşte budinca.

Loading...