Această budincă este perfectă ca aperitiv sau pentru o gustare consistentă.

Dificultate mică/Preparare: 1 h şi 15’/1 budincă

Ingrediente:

1 dovlecel mare

2 cartofi fierţi în coajă

3 ouă

100 g făină

100 g caşcaval ras

2-3 linguri de ulei

50 ml lapte

3 linguri smântână

1 pliculeţ praf de copt

1 legătură mărar

sare, piper, după gust

Mod de preparare:

Tai dovleceii julien şi cartofii cubuleţe mici. Aşezi cartofii şi dovleceii într-un castron mare.

Separat, baţi ouăle cu caşcavalul ras, pui smân­tâna, uleiul, laptele, mărarul tocat, sare, după gust, iar la sfârşit adaugi făina cernută cu praful de copt şi amesteci apoi cu dovleceii  şi cartofii.

Torni compoziţia într-o formă de chec unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 40-50 de minute, până se rumeneşte.

Serveşti tarta caldă sau rece.

Loading...