Nu este o budincă pentru post (conţine şi ceva carne), dar sigur o poţi adapta ca să devină una.

Ingrediente (4 porţii)

400 g paste scoici
1 ceapă
2 morcovi
1 fir de praz
100 g ciuperci
întregi din conservă
100 g bacon
200 g caşcaval
400 ml lapte
50 g unt
3 linguri făină
3 ouă
nucşoară măcinată
sare
piper
ulei pentru uns tava

Cum se prepară

Se fierb pastele al dente în apă clocotită cu sare, se trec sub jet de apă rece şi se scurg. Se curăţă prazul, ceapa şi morcovii, se taie felii sau după preferinţă şi se călesc în puţin unt câteva minute, până se înmoaie puţin.

Se căleşte făina în unt, se stinge cu lapte şi se fierbe sosul pe foc mic, amestecând continuu, până se îngroaşă. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară, după gust, şi se dă vasul ­deoparte să se răcească.

Se amestecă pastele cu sosul alb, caşcavalul ras, ouăle bătute şi un sfert din legumele călite şi se potriveşte gustul de sare şi piper, dacă mai ­este nevoie. Se toarnă amestecul ­într-o formă de ceramică unsă cu ulei, se pun legumele rămase peste budincă, se presară baconul şi ciupercile tăiate bucăţi şi se dă totul la cuptor pentru
30-40 de minute.

Loading...