Budincă de legume
Nu este o budincă pentru post (conţine şi ceva carne), dar sigur o poţi adapta ca să devină una.
Ingrediente (4 porţii)
400 g paste scoici 1 ceapă 2 morcovi 1 fir de praz 100 g ciuperci întregi din conservă 100 g bacon 200 g caşcaval 400 ml lapte 50 g unt 3 linguri făină 3 ouă nucşoară măcinată sare piper ulei pentru uns tava
Cum se prepară
Se fierb pastele al dente în apă clocotită cu sare, se trec sub jet de apă rece şi se scurg. Se curăţă prazul, ceapa şi morcovii, se taie felii sau după preferinţă şi se călesc în puţin unt câteva minute, până se înmoaie puţin.
Se căleşte făina în unt, se stinge cu lapte şi se fierbe sosul pe foc mic, amestecând continuu, până se îngroaşă. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară, după gust, şi se dă vasul deoparte să se răcească.
Se amestecă pastele cu sosul alb, caşcavalul ras, ouăle bătute şi un sfert din legumele călite şi se potriveşte gustul de sare şi piper, dacă mai este nevoie. Se toarnă amestecul într-o formă de ceramică unsă cu ulei, se pun legumele rămase peste budincă, se presară baconul şi ciupercile tăiate bucăţi şi se dă totul la cuptor pentru
30-40 de minute.