Nu ştim voi, dar noi de-abia am aşteptat momentul şi ziua să preparăm această budincă de legume!

Ingrediente

1 ceapă
2 dovlecei
2 vinete
5 roşii
2 ardei graşi
2 căţei usturoi
250 g caşcaval
2 linguri ulei
sare
piper

Pentru sos
2 linguri unt
2 linguri făină
50 g smântână pentru gătit
150 ml lapte cald

Mod de preparare

Speli vinetele, le tai rondele, le dai cu sare şi le laşi la scurs o oră. Tai ceapa julien, o căleşti în ulei şi o aşezi într-o tavă. Tai roşiile şi dovleceii rondele, ardeii fâşiuţe şi mărunţeşti usturoiul. Aşezi legumele peste ceapă, în straturi, dai cu sare şi piper după gust. Pentru sos, combini făina cu laptele cald, apoi o aşezi pe foc şi amesteci ca să nu se formeze cocoloaşe. Dai de pe foc, adaugi untul şi smântâna, amesteci şi asezonezi cu sare şi piper după gust. Torni sosul peste legume şi dai la cuptorul bine încins. Încerci şi dacă legumele sunt moi, presari caşcavalul şi mai dai la cuptor încă 20 de minute sau până când se gratinează frumos.

Loading...