Pentru zilele de post, cum este cea de azi, această reţetă este binevenită.

Ingrediente

3 căţei usturoi
3 linguri ulei
150 g mazăre congelată sau din conservă
1 lingură coriandru tocat
800 ml supă de legume
200 g mălai
200 ml smântână vegetală
3 morcovi
200 g porumb
100 g caşcaval vegetal
pesmet
sare
piper

Mod de preparare

Pisezi usturoiul şi cureţi morcovii. Încingi uleiul într-o tigaie, adaugi usturoiul, mazărea, morcovii raşi şi coriandrul. Le căleşti bine, condimentezi cu sare şi laşi să se răcească. Fierbi supa şi presari treptat mălaiul în ea. Laşi la fiert mămăliga acoperită cu capac 15 minute, amestecând din când în când. Adaugi smântâna şi fierbi până se îngroaşă din nou.

Pui legumele călite într‑un castron, adaugi porumbul, mămăliga şi amesteci. Condimentezi cu sare şi piper şi întinzi compoziţia într-un vas termorezistent uns cu ulei şi tapetat cu pesmet. Dai la cuptor 40 de minute, la foc potrivit. Cu 10 minute înainte de final, presari caşcavalul răzuit. Laşi să se răcească puţin, apoi tai porţii.

Loading...