Un desert sau un mic dejun puţin diferit, dar foarte sănătos şi gustos.

De ce ai nevoie ca să prepari budincă de mei:

250 g boabe mei
1 l lapte de orez simplu, fără arome
50 g stafide
150 g fulgi de ovăz
2-3 linguri fulgi de cocos
1 linguriţă unt de cocos

Cum prepari budincă de mei:

Speli meiul şi-l pui într-un borcan cu apă, la rece, peste noapte. Speli stafidele şi le ţii în lapte, tot la frigider. După 8 ore, le strecori, laptele îl păstrezi şi scurgi meiul pe care îl pui în laptele îndulcit şi aduci la fierbere, fără să amesteci de multe ori, fără capac. După ce fierbe pui untul de cocos. Dai drumul la cuptor. Separat, mărunţeşti stafidele.

După 15 minute, meiul trebuie să se fi fiert şi a absorbit tot laptele. Iei de pe foc şi adaugi stafidele şi fulgii de ovăz. Dacă vrei budinca mai moale, mai poţi turna lapte. Dai la cuptor 15 minute, fie în forme de budincă, fie într-un vas termorezistent. După ce o scoţi din cuptor, o laşi să se răcorească. Decorezi cu fulgi de cocos.

Loading...
Evaluează articolul