Prânzul s-a terminat şi este timpul pentru ceva dulce. Vă recomandăm o delicioasă budincă de mere.

Ingrediente:

85 de grame de unt topit
140 de grame de făină
100 de grame de zahăr pudră
o lingură de praf de copt
200 de ml de lapte
un ou bătut spumă
o linguriţă de esenţă de vanilie
2 mere, curăţate de coajă şi tăiate felii

Pentru topping:

140 de grame de zahăr brun

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetaţi o tavă cu unt. Într-un bol, amestecaţi făina, zahărul şi praful de copt, împreună cu un vârf de cuţit de sare. Într-un recipient separat, amestecaţi laptele, untul, oul şi esenţa de vanilie şi turnaţi-le peste prima compoziţie, amestecând până la omogenizare. Se aranjează feliile de măr, iar deasupra lor se toarnă amestecul şi se întinde cu un cuţit. Pentru topping, turnaţi 250 de ml de apă fiartă peste zahăr şi amestecaţi. Acest lichid se va pune peste budincă şi se va lăsa la cuptor 40 de minute, până când va căpăta o culoare aurie. Se poate servi cu frişcă sau cremă de vanilie.

Foto: wellonwheels.blogspot.com

Loading...