Pentru această budincă de orez cu legume ai nevoie şi de o linguriţă de orergano uscat pentru un plus de aromă. Venit din bucătăria mediteraneană, oregano este renumit pentre ierburile aromatice pentru gustul parfumat şi uşor mentolat. În bucătăria italiană, oregano face pereche cu busuiocul, aromând pastele, aluaturile pentru pâine şi pentru pizza.

Budincă de orez cu legume - Ingrediente (6 porţii)

200 g orez
2 linguri orez sălbatic
1 ceapă mare
1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel
750 ml supă de legume
5 linguri ulei
3 ouă
150 g brânză de oi
1 linguriţă oregano uscat
2 linguri roşii uscate conservate (sau ketchup)
sare
piper

Budincă de orez cu legume - Mod de preparare

Orezul sălbatic se fierbe separat în apă cu sare. Se căleşte ceapa în ulei bine încins, se adaugă legumele date pe răzătoarea cu ochiuri mici şi când au început să se înmoaie, se adaugă orezul alb şi supa de legume. Se condimentează cu ­sare, piper şi oregano, ­după gust, şi se lasă să fiarbă până se ­pătrund ­bine legumele şi ­orezul, iar zeama a scăzut. Se lasă să se răcească.

Se unge o formă termorezistentă cu ulei, se toarnă compoziţia de orez amestecată cu ouăle bătute, cu orezul sălbatic şi cu brânza rasă. Vasul se introduce în cuptorul bine încins pentru circa 40‑45 de minute. Cu zece minute înainte de a fi ­gata, se adaugă deasupra ­roşii uscate conservate (sau ­ketchup). Se serveşte caldă sau rece, pe pat de salată verde, garnisită cu ­felii de roşii, castraveţi şi de ridichi.

Loading...
Evaluează articolul