Cu resturile de pâine uscată din casă, sau chiar de la chec ori cozonac, poţi prepara o budincă cu sos de vanilie. Reţeta este atât de simplă încât nu-ţi va veni să crezi.

De ce ai nevoie pentru budincă de pâine cu sos de vanilie

15 felii pâine

300 g smântână

4 ouă

200 g zahăr

coaja de la 1 portocală

1 linguriţă esenţă de vanişie

200 g merişoare

Pentru sos

200 g smântână

2 linguri zahăr

1 linguriţă esenţă de vanilie

coaja de la ½ de portocală

Cum se prepară budinca de pâine cu sos de vanilie

Dai drumul la cuptor. Tai pâinea cubuleţe. Separat, baţi smântâna cu ouăle, zahărul, coaja de portocală şi esenţa de vanilie. Încorporezi cubuleţele de pâine, merişoarele şi laşi compoziţia 10-15 minute. O torni într-o tavă tapetată sau în forme individuale şi o dai la cuptor 25 de minute. O scoţi şi o laşi la răcorit.

Pentru sos, omogenizezi toate ingredientele, le aşezi pe foc într-o cratiţă şi le ţii până când încep să clocotească. Serveşti budinca cu sos.

Sursa http://www.theorganickitchen.org/

Loading...