Combinaţia de paste cu legume a fost dintotdeauna una reuşită cu care nu ai dat greş chiar dacă nu avea carne. Aşa că prepară o budincă de paste cu ciuperci şi alte legume şi vei obţine o combinaţie de arome şi culori foarte atrăgătoare.

Budincă de paste cu ciuperci - Ingrediente

400 g paste scoici
1 ceapă
2 morcovi
1 fir de praz
100 g ciuperci întregi din conservă
100 g bacon
200 g caşcaval
400 ml lapte
50 g unt
3 linguri făină
3 ouă
nucşoară măcinată
sare
piper
ulei pentru uns tava

Budincă de paste cu ciuperci - Mod de preparare

Se fierb pastele al dente în apă clocotită cu sare, se trec sub jet de apă rece şi se scurg. Se curăţă prazul, ceapa şi morcovii, se taie felii sau după preferinţă şi se călesc în puţin unt câteva minute, până se înmoaie puţin. Se căleşte făina în unt, se stinge cu lapte şi se fierbe sosul pe foc mic, amestecând continuu, până se îngroaşă. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară, după gust, şi se dă vasul ­deoparte să se răcească. Se amestecă pastele cu sosul alb, caşcavalul ras, ouăle bătute şi un sfert din legumele călite şi se potriveşte gustul de sare şi piper, dacă mai ­este nevoie. Se toarnă amestecul ­într-o formă de ceramică unsă cu ulei, se pun legumele rămase peste budincă, se presară baconul şi ciupercile tăiate bucăţi şi se dă totul la cuptor pentru 30-40 de minute. Dă-ne de veste cum ţi-a ieşit şi ţie reţeta de budincă de paste cu ciuperci.

Loading...