Acest desert este la îndemână pentru orice mămică aflată mereu în criză de timp!

Ingrediente

500 ml lapte
1 baton de vanilie
5 gălbenuşuri
120 g zahăr
75 g făină
1 praf de sare
1 plic jeleu roşu pentru tort

Cum se prepară

Se taie batonul de vanilie pe lung şi se scoate miezul cu vârful unui cuţit. Se pun la fiert laptele cu zahărul, praful de sare, batonul de vanilie şi interiorul acestuia. Când amestecul este călduţ, se scoate un polonic de lapte şi se amestecă cu gălbenuşurile bătute şi făina. Amestecul trebuie să aibă consistenţa unei smântâni. Se toarnă amestecul de gălbenuşuri peste laptele fiert, amestecând continuu, să nu se formeze cocoloaşe. Se toarnă budinca ­într-o formă umezită cu apă rece şi se lasă la frigider circa trei ore. Se răstoarnă şi se toarnă jeleul preparat conform indicaţiilor de pe plic. Se serveşte cu garnitură de fructe.

Loading...
Evaluează articolul