Doamna Victoria Iosub din Bucureşti ne-a trimis reţeta celei mai bune budinci din paste cu brânză dulce.

De ce ai nevoie pentru budincă

1 pachet de paste  (eu am avut paste cornetti rigati de la Baneasa 400 gr)

700 gr branza de vaci dulce

4 oua

coaja de lamaie

50 gr unt la temperatura camerei

150 gr zahar,mai mult sau mai putin,in functie de gustul fiecaruia

2 oua pentru pus deasupra

2 linguri de zahar

Cum se prepară budinca

Intr-o cantitate suficienta de apa, fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. Intre timp pregatim umplutura.Intr-un castron sau vas mai mare punem branza. Adaugam ouale,zaharul coaja de lamaie si untul taiat cubulete mici. Omogenizam bine compozitia pana ce s-a topit tot zaharul. Cand pastele s-au fiert, le lasam la scurs, apoi le punem peste compozitia de branza. Amestecam pastele cu grija sa nu le rupem, cat sa fie acoperite in totalitate cu umplutura de branza.

Ungem o tava sau un vas termorezistent cu unt si punem pastele. Batem cele doua oua ramase  cu 2 linguri de zahar si le turnam deasupra.Vom avea grija ca toata suprafata sa fie acoperita cu ou batut. Dam la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste frumos deasupra. Scoatem tava si lasam sa se raceasca putin.

Pudram cu zahar pudra si putem servi. Este un desert care poate fi consumat atat cald cat si rece.

Loading...