Ceaiul de la ora 5 poate fi special şi mai savuros alături de această budincă englezească cu griş.

Ce ai nevoie

750 ml lapte
100 g griş
100 g zahăr
30 g unt
2 gălbenuşuri
scorţişoară pisată
gem sau dulceaţă

Cum se prepară

Se înfierbântă laptele (fără să clocotească), se ia vasul de pe foc, se toarnă grişul „în ploaie”, amestecând energic cu telul ca să nu rămână cocoloaşe. Se pune iar vasul la foc mic până clocoteşte, amestecând continuu. Se ia vasul de pe foc, se lasă să se răcorească puţin şi se adaugă scorţişoară, după gust, untul, zahărul şi gălbenuşurile bătute bine. Se toarnă compoziţia într-o formă umezită cu apă rece şi se dă la frigider până se răceşte. Se răstoarnă pe un platou şi se serveşte cu gem de fructe.

Loading...