Ţi-e poftă de un antreu gustos şi sănătos? Încearcă aceste buşeuri cu brânză foarte hrănitoare!

Ingrediente:

Pentru aluat: 250 g făină, 200 g smântână, 100 g unt, 1 praf de sare

Pentru umplutură: 400 g telemea de oi, 2 ouă, ½ linguriţă chimen, 300 g brânză de vaci, 150 g smântână

Pentru garnisit: 5-6 ridichi, 7-8 măsline, pătrunjel verde

Timp de preparare: 1h 30 min

Dificultate: medie

Mod de preparare:

Amesteci ingredientele pentru aluat. Acoperi aluatul cu un prosop şi îl laşi la rece 30 de minute. Întinzi o foaie groasă, pe care o împătureşti în trei şi repeţi această operaţiune încă de două ori. Laşi aluatul încă 20 de minute la rece. Între timp, fărâmiţezi telemeaua şi o freci bine cu ouăle, jumătate din smântână şi cu chimen. Întinzi aluatul foaie subţire şi decupezi rondele cu ajutorul unui pahar.

Le ungi cu crema de telemea. Pui trei rondele una peste alta, le aşezi într-o formă unsă şi le coci în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute. Pui o linguriţă de brânză dulce frecată cu restul de smântână pe fiecare buşeu rece. Decorezi cu măsline, cu ridichi şi cu pătrunjel.

Loading...