Cârnăciorii rumeniţi cu ceapă şi ardei, pe grătar, se potrivesc de minune cu o salată verde sau o porţie gustoasă de murături.

Ingrediente

1 lingură ulei

1 ceapă mare, tăiată rondele

4 ardei graşi, curăţaţi şi feliaţi

3 linguri oţet

3 linguri zahăr brun

crenguţe de cimbru

900 g cârnaţi

sare

piper

Mod de preparare cârnăciori rumeniţi cu ceapă şi ardei la grătar

Într-o tigaie, căleşti cepa şi ardeii în puţin ulei încins, până se înmoaie şi îşi schimbă culoarea, aproximativ 5 minute. Adaugi oţetul şi zahărul. Iei de pe foc şi amesteci până ce zahărul se topeşte complet. Condimentezi cu sare, piper şi crenguţe de cimbru, după gust.

Preîncălzeşti grătarul sau o tigaie grill, 5-10 minute. Rumeneşti cârnaţii înţepaţi, din loc în loc, cu o furculiţă, aproximativ 5-7 de minute. Sărezi şi piperezi, după gust. În ultimele 2 minute, adaugi amestecul cu ceapă şi ardei. Serveşti după ce s-au răcit puţin.

Sursa https://www.31daily.com

Loading...