Carne de porc la grătar, cu orez prăjit

Carne de porc la gratar, cu orez prajit jpeg

Dacă lactoza este o problemă în ceea ce priveşte alimentaţia ta, verifică această reţetă delicioasă şi vei vedea că ţi se potriveşte. Conţine ingrediente care nu conţin lactoză şi este simplă şi rapidă. Carne de porc la grătar, cu orez prăjit, este recomandată persoanelor cu intoleranţă la lactoză, dar asta nu înseamnă că mâncarea nu poate fi şi pe placul persoanelor sănătoase.

Ingrediente (4 porţii)

1 ½ linguri ulei 2 ouă bătute 2 morcovi mici, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe 3 căţei de usturoiu, zdrobiţi 1 cană mazăre congelată 6 cepe verzi, tăiate fin 60 ml sos de soia 1 kg orez alb cu bobul lung, fiert în prealabil şi complet răcit 250 g carne de porc făcută la grătar în prealabil şi feliată ½ legătură coriandru verde, tocat

Mod de preparare

Încingi 2 linguriţe de ulei într-o tigaie sau în wok, la foc mare. Adaugi ouăle bătute le ţii pe foc 1 minut sau până când sunt gata, apoi le scoţi pe un tocător. Laşi ouăle să se răcească şi le tai fâşii, dacă le doreşti mărunţite.

Adaugi restul de ulei în tigaie. Pui morcovii şi îi căleşti 3 minute, amestecând. Adaugi usturoiul, mazărea şi jumătate din cantitatea de ceapă. Le ţii pe foc 1 minut. Torni sosul de soia şi fierbi la foc mic 1 minut. Răstorni orezul şi adaugi carnea de porc feliată. Mai ţii pe foc 1 minut sau până când orezul este încălzit.

Torni orezul prăjit în boluri adânci. Presari ouăle, coriandrul tocat şi ceapa verde rămasă.

Sursa + foto: www.taste.com.au

www.taste.com.au