Smântâna, uleiul de măsline şi cartofii sunt cei mai buni prieteni în bucătărie. Iată o reţetă delicioasă şi uşor de preparat!

Ingrediente:
4 cartofi mari (800 g)
8 linguri smântână
2 linguri ulei de măsline
1 ceapă
condimente pentru cartofi
sare, piper

Mod de preparare:
Speli bine cartofii cu un burete, îi usuci într-un prosop de hârtie şi îi pui într-un castron. Torni peste ei uleiul de măsline şi presari condimentele. Amesteci bine ca să rămână condimentele pe ei.

Pasul 1

Înfăşori fiecare cartof în folie de aluminiu şi dai la cuptor pentru 45 de minute. Între timp, pregăteşti sosul de usturoi. Amesteci sosul cu smântână.

Pasul 2

După ce s-au copt, scoţi cartofii, îi crestezi şi lărgeşti puţin partea tăiată a cartofului.

Pasul 3

Pui cartofii pe un platou şi îi umpli cu sosul de usturoi cu smântână. Serveşti cartofii, după gust, cu ceapă tăiată.

Pasul 4

Pentru sosul de usturoi aveţi nevoie de:

Ingrediente:
1 căpăţână de usturoi
3 linguri de smântână
1 lingură oţet
ulei de măsline
sare, piper

Mod de preparare:
Curăţaţi usturoiul şi îl zdrobiţi uşor. Adăugaţi sarea şi bateţi usturoiul zdrobit, până când obţineţi o pastă omogenă, apoi adăugaţi uleiul. Când sosul a început sa se lege adăugaţi oţetul şi frecaţi în continuare. Adăugaţi smântâna şi amestecaţi până sosul devine omogen.

Poftă bună!

Loading...