Cartofi copţi cu parmezan, în stil italian

cartofi copti jpeg

Secretul celor mai buni cartofi copţi este temperatura din cuptor, dar şi ingredientele folosite pentru a da gust cartofilor. Iar mixul italian de condimente va oferi preparatului tău o aromă unică.

De ce ai nevoie pentru cartofi copţi

500 g cartofi albi, cât mai mici

1 lingură ulei de măsline

2 căţei de usturoi

1 linguriţă mix de condimente italian

sare, după gust

boia de ardei, după gust

70 g parmezan

pătrunjel

2 linguri unt

Cum se prepară cartofii copţi

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă cu hârtie de copt.

Cureţi cartofii, îi tai jumătăţi, îi speli şi-i ştergi puţin. Încingi uleiul, pui cartofii şi-i amesteci până când se rumenesc puţin la suprafaţă. Pui usturoiul tocat, mixul de condimente, sare, boia de ardei şi amesteci bine să se omogenizeze.

Dai tigaia la o parte, pui cartofii în tavă, adaugi untul peste cartofi şi dai tava la cuptor 15-20 de minute.

Sursa http://rasamalaysia.com

http://rasamalaysia.com