După ce îi vei pregăti pentru prima dată,  cartofii copţi cu sos de iaurt vor deveni preferaţii tăi.

De ce ai nevoie pentru cartofi copţi cu sos de iaurt

8 cartofi

100 g unt

1 lingură sare

2 linguri oţet din vin alb

Pentru sos

50 g smântână

100 g iaurt

1 ceapă

1 căţel de usturoi

Cum se prepară cartofi copţi cu sos de iaurt

Dă drumul la cuptor şi aşază hârtie de copt în tavă. Curăţă şi taie cartofii cubuleţe. Aşază-i într-o oală cu o jumătate de lingură de sare şi fierbe-i trei minute. După acest timp scurge apa şi pune cartofi în tavă, stropeşte-i cu oţet, presară restul de sare şi aşază din loc în loc bucăţi de unt. Dă tava la cuptor 20-30 de minute.

Pentru sos, amestecă iaurtul cu smântâna ceapa tocată şi usturoiul pisat. Serveşti cartofii calzi cu iaurt.

Sursa foto http://funnyloveblog.com

Loading...