Cartofi copţi întregi cu rozmarin

baked potatoes with rosemary in black pan jpeg

Atunci când sunt copţi în coajă, cartofii au un gust mult mai bun. Dacă adaugi rozmarin şi sare grunjoasă vei obţine un preparat delicios, numai bun pentru o cină uşoară.

De ce ai nevoie pentru cartofi copţi cu rozmarin

1 kg cartofi

2 crenguţe rozmarin proaspăt

sare grunjoasă

2-3 linguri ulei

2-3 linguri ulei de măsline

Cum se prepară cartofii copţi cu rozmarin

Speli cartofii, apoi îi ungi cu ulei şi presari sare grunjoasă. Îi aşezi în tavă, unsă cu ulei, pui crenguţele de rozmarin rupte şi acoperi tava cu o hârtie de copt. O dai la cuptor 30-40 de minute, apoi dai folia la o parte şi ţii cartofii până când furculiţa intră cu uşurinţă în ei. Îi descojeşti şi-i serveşti cu ulei de măsline.