Cui nu îi plac cartofii copţi, cu multe mirodenii şi usturoi? Încearcă reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi, mai ales dacă ai prin bucătărie cartofi foarte mari.

Cartofi crocanţi la cuptor - Ingrediente

5 cartofi mari
2-3 linguri ulei de măsline
3 căţei de usturoi, daţi prin răzătoare
1 linguriţă sare
2 linguriţe amestec de ierburi aromatice (busuioc, oregano, rozmarin, cimbru)
½ linguriţă piper negru măcinat

Cartofi crocanţi la cuptor - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul. Tapetezi o tavă cu folie de aluminiu şi o dai deoparte. Tai cartofii felii în două, pe lungime, apoi îi feliezi. Îi aşezi într-un bol mare, pui uleiul de măsline, usturoiul, sarea, ierburile aromatice şi piperul. Amesteci bine şi te asiguri că fiecare felie este acoperită cu ulei şi condimente.

Aranjezi cartofii într-un singur strat, în tava de copt pregătită anterior. Dai la cuptor 30 de minute. Dacă vrei, îi mai laşi 4-5 minute, până vezi că s-au rumenit bine şi sunt crocanţi. Îi laşi să se răcească în tavă 5 minute, apoi îi serveşti.

Sursa + foto: bakerbynature.com

Loading...