Nelipsiţi de la masă indiferent de anotimp, cartofii sunt mereu vedete printre legume. Sunt sute de reţete cu această legumă,iar una dintre ele este chiar aceasta de mai jos.

Preparare: 50 minute
Dificultate: mică
4 porţii

Ingrediente

3 cartofi albi potrivit de mari
2 cartofi dulci
200 g caşcaval (mai tare şi bine uscat)
3 căţei de usturoi
2 linguri ulei
50 ml vin alb sec
oregano
cimbru
sare
piper

Preparare

1.Cureţi cartofii de coajă, îi speli şi îi usuci bine cu prosoape absorbante, apoi îi tai felii rotunde cât mai subţiri. Zdrobeşti usturoiul sau îl tai felii subţiri, iar caşcavalul îl razi.

2.Aşezi în poziţie verticală, într-un vas termorezistent uns cu ulei, rondele de cartofi albi, intercalate cu rondele de cartofi dulci. Presari printre ele usturoi feliat sau zdrobit, stropeşti totul cu ulei, vin alb sec, presari oregano, cimbru, sare şi piper, după gust, şi acoperi cu capac.

3. Introduci forma în cuptorul bine încins pentru circa 30 de minute, scoţi capacul, presari caşcavalul şi mai laşi circa 10 minute să se rumenească frumos deasupra, după care îi serveşti.

Loading...