Cartofi cu caşcaval

cartofi cu cascaval jpeg

Niciodată nu ne săturăm de cartofi copţi, indiferent de umplutura lor.

Ingrediente (10 porţii) 2 kg cartofi 5 ouă 300 ml smântână 60 g ciuperci 1 căpăţână de usturoi 3 fire ceapă verde 100 g caşcaval ras supă de pui muştar nucşoară 200 g bacon rozmarin

Mod de preparare

Tai cartofii în două, cu coajă, după ce i-ai spălat, şi-i fierbi în supa de pui. După 10 minute îi scoţi şi îi scobeşti. Sotezi usturoiul, ciupercile şi ceapa şi umpli cartofii cu legumele. Deasupra pui un amestec format din caşcaval ras, smântână, muştar, ouă şi nucşoară. Introduci la cuptor, aproximativ 20 de minute, scoţi tava şi adaugi deasupra baconul tăiat feliuţe şi dai tava la cuptor ca să se gratineze frumos. Dacă vrei, poţi pune şi crenguţe de rozmarin. Poţi servi cartofii gratinaţi ornaţi cu frunze de ceapă verde tocată fin.