Cartofi, smântână şi brânză, ce poate ieşi din aceste ingrediente, decât o porţie de cartofi gratinaţi cu brânză? Îi vei prepara zilele următoare?

De ce ai nevoie pentru cartofi gratinaţi cu brânză

1 ceapă

2 căţei de usturoi

2 linguri unt

1 lingură ulei de măsline

1 lingură cimbru

½ lingură pătrunjel

500 g cartofi

sare

piper

175 ml supă de legume

125 g smântână

100 g brânză tare, rasă

Cum se prepară cartofi gratinaţi cu brânză

Dai drumul la cuptor. Cureţi ceapa şi usturoiul şi le toci, după care le sotezi în ulei şi unt. Adaugi cimbrul şi pătrunjelul, sare şi piper după gust. Pui supa de pui şi smântâna şi amesteci, până când începe să fiarbă. Pui cartofii curăţaţi şi feliaţi, acoperi cu un capac şi laşi să fiarbă la foc mic, aproximativ 15 minute. Dai deoparte, presari brânza rasă şi dai tigaia la cuptor alte 15 minute.

Sursa foto: https://www.sprinklesandsprouts.com.au

Loading...