Apetisanţi şi îmbietori, cartofii gratinaţi cu caşcaval sunt atât de buni încât nu vor rezista prea mult în farfurie.

Ingrediente

450 g cartofi

500 ml lapte

50 g caşcaval ras

4 linguri unt

4 linguri făină

sare

piper

Mod de preparare – Cartofi gratinaţi cu caşcaval

Preîncălzeşti cuptorul la 176 °C. Speli cartofii bine şi îi fierbi în coajă în apă cu puţină sare aproximativ 15 minute. Topeşti untul într-o tigaie. Amesteci cu făina 1-2 minute, apoi încorporezi treptat laptele. Ţii pe foc 7-10 minute, până când sosul începe să se îngroaşe.

Iei de pe foc şi combini cu caşcavalul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Aşezi cartofii feliaţi într-un vas termorezistent uns cu puţin unt. Torni sosul şi dai la cuptor 15-20 de minute. Serveşti după ce s-au răcit puţin.

Sursa http://12tomatoes.com

Loading...