Cartofi picanţi la cuptor (de post)

cartofi shutterstock 115150471 jpeg

Simpli şi gustoşi, aceşti cartofi picanţi la cuptor, pot fi de post, dar nu numai. Ingrediente

1 kg cartofi

2 cepe

1 legătură mărar

3 linguri ulei

sare

piper

½ linguriţă boia ardei iute

Pentru decor

50 g caşcaval vegetal

Mod de preparare

Speli cartofii, îi cureţi de coajă şi-i tai felii. Cureţi ceapa şi o toci. Speli mărarul, îi îndepărtezi codiţele şi-l tai mărunt.

Aşezi cartofii într-un vas, adaugi ceapa, mărarul, sarea, piperul, boiaua de ardei iute, uleiul şi amesteci toate ingredientele. Pui compoziţiade cartofi picanţi într-un vas, adaugi puţină apă şi-l dai la cuptor, acoperit, aproximativ 30 de minute.

Apoi, scoţi capacul vasului şi mai laşi cartofii 10 minute pentru a fi crocanţi. Aceşti cartofi picanţi la cuptor ii serveşti calzi cu caşcaval vegetal ras deasupra.

cartofi picanţi

Carnaciori picanti cu legume

Carnaciori picanti cu legume

Supa gulas cu carnati

Supa gulas cu carnati

Chiftelute din cartofi la cuptor

Chiftelute din cartofi la cuptor

sursa foto: Shutterstock