Simpli şi gustoşi, aceşti cartofi picanţi la cuptor, pot fi de post, dar nu numai.

Ingrediente

1 kg cartofi
2 cepe
1 legătură mărar
3 linguri ulei
sare
piper
½ linguriţă boia ardei iute

Pentru decor

50 g caşcaval vegetal

Mod de preparare

Speli cartofii, îi cureţi de coajă şi-i tai felii. Cureţi ceapa şi o toci. Speli mărarul, îi îndepărtezi codiţele şi-l tai mărunt.

Aşezi cartofii într-un vas, adaugi ceapa, mărarul, sarea, piperul, boiaua de ardei iute, uleiul şi amesteci toate ingredientele. Pui compoziţiade cartofi picanţi într-un vas, adaugi puţină apă şi-l dai la cuptor, acoperit, aproximativ 30 de minute.

Apoi, scoţi capacul vasului şi mai laşi cartofii 10 minute pentru a fi crocanţi. Aceşti cartofi picanţi la cuptor ii serveşti calzi cu caşcaval vegetal ras deasupra.

Carnaciori picanti cu legume

Supa gulas cu carnati

Chiftelute din cartofi la cuptor

sursa foto: Shutterstock

Loading...