Cartofi picanţi la cuptor (de post)
Simpli şi gustoşi, aceşti cartofi picanţi la cuptor, pot fi de post, dar nu numai. Ingrediente
1 kg cartofi
2 cepe
1 legătură mărar
3 linguri ulei
sare
piper
½ linguriţă boia ardei iute
Pentru decor
50 g caşcaval vegetal
Mod de preparare
Speli cartofii, îi cureţi de coajă şi-i tai felii. Cureţi ceapa şi o toci. Speli mărarul, îi îndepărtezi codiţele şi-l tai mărunt.
Aşezi cartofii într-un vas, adaugi ceapa, mărarul, sarea, piperul, boiaua de ardei iute, uleiul şi amesteci toate ingredientele. Pui compoziţiade cartofi picanţi într-un vas, adaugi puţină apă şi-l dai la cuptor, acoperit, aproximativ 30 de minute.
Apoi, scoţi capacul vasului şi mai laşi cartofii 10 minute pentru a fi crocanţi. Aceşti cartofi picanţi la cuptor ii serveşti calzi cu caşcaval vegetal ras deasupra.
Chiftelute din cartofi la cuptor
Chiftelute din cartofi la cuptor
sursa foto: Shutterstock