Cartofi şi ciuperci la cuptor
Dacă eşti pe fugă şi dai din colâ în colţ pentru că nu ştii ce să pregăteşti de mâncare, taie nişte cartofi şi ciuperci, presară caşcaval pe deasupra, bagă la cuptor şi gata.
Ingrediente
3 cartofi mari 4-5 roşii 2 ciuperci mari (de preferinţă pleurotus) 1 ou 100 g caşcaval ras 50 ml ulei sare piper
Mod de preparare
Cartofii curăţaţi şi tăiaţi rondele şi ciupercile tăiate felii se prăjesc puţin în ulei. Roşiile se taie rondele.
Se aşază legumele alternativ într-un vas termorezistent, se condimentează cu sare şi piper, iar deasupra se toarnă oul bătut bine, amestecat cu caşcavalul ras.
Se introduce vasul cu cartofi şi ciuperci la cuptorul încins aproximativ 35 de minute.
Somn la cuptor cu sos de rosii
Somn la cuptor cu sos de rosii
sursa foto: Profimedia