Cartofi umpluţi cu roşii şi caşcaval

cartofi umpluti rosii cascaval jpeg

Suntem înnebuniţi după cartofi umpluţi la cuptor. Ne plac toate combinaţiile de gusturi şi arome într-un „buchet“ parfumat.

Ingrediente

8 cartofi mijlocii 4 roşii 100 g caşcaval 50 g frunze de busuioc 4 linguri smântână 1 linguriţă boia iute 4 căţei usturoi 2 linguri unt sare piper

Cum se prepară

Cartofii se spală bine (nu se curăţă de coajă) şi se pun la fiert în apă cu o linguriţă de sare. Se lasă să fiarbă pe jumătate, se scurg şi se lasă să se răcească. Se ­taie cartofii în jumătate, pe lung, şi se scobesc cu o linguriţă, lăsând o margine de circa 0,5 cm. Din frunzele de busuioc se face un piure, iar roşiile se curăţă de seminţe. Miezul de la cartofii scobiţi se amestecă cu smântâna, se adaugă boiaua de ardei, busuiocul şi usturoiul pisat. În cele din urmă, se adaugă roşiile tăiate cubuleţe foarte mici, sare şi piper, după gust.

Jumătăţile de cartofi se ung cu unt topit, se umplu cu amestecul cu roşii şi se introduc în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute. Se scot, se presară cu caşcaval ras şi se introduc din nou la cuptor până când se rumenesc frumos. Se servesc calzi.