Aceşi cartofi umpluţi este o reţetă potrivită pentru cei care ţin post, dar nu numai.

Ingrediente

6 cartofi de mărime medie
200 g brânză tofu
sare
piper
1 legătură pătrunjel
1 legătură ceapă verde

Mod de preparare

Speli cartofii şi îi pui la fiert în coajă. Când sunt gata, îi laşi 5 minute la răcit, apoi îi tai în două, pe lung.

Scobeşti fiecare bucată de cartof, cât să nu rămână coaja prea subţire. Pui într-un bol miezul scobit şi-l amesteci cu sarea, piperul, ceapa şi pătrunjelul tocate şi jumătate din brânza tofu dată prin răzătoare. Umpli fiecare bucată de cartof cu amestecul obţinut, peste care presari tofu răzuit.

Pui aceşti cartofi umpluţi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi-i dai la cuptor 10 minute, până se topeşte brânza. Acesti cartofi umpluţi de post se pot servi atât calzi, cât şi reci.

Supa crema de cartofi

Musaca de cartofi si carne

Sufleu de conopida cu cartofi

sursa foto: Profimedia

Loading...