Ideali alături de friptura preferată, castraveţii şi ardeii în oţet sunt nelipsiţi de la mesele de toamnă.

Ingrediente
2 kg castraveţi
frunze dafin
3 fire ceapă verde
4 ardei graşi
mărar
boabe ienibahar
boabe muştar
Pentru zeamă:
1 l oţet
2 l apă
500 g zahăr
3 linguri sare grunjoasă

Mod de preparare

Speli castraveţii, ardeii şi ceapa, apoi le ţii la scurs. Tai castraveţii rondele şi îi aşezi în borcane, cu frunze de dafin, rondele de ceapă şi felii de ardei, mărar şi boabe de ienibahar şi de muştar. Pui într-o oală apa, oţetul, sarea şi zahărul şi le clocoteşti.

Aşezi borcanele pe metal ca să nu se spargă, torni lichidul şi strângi bine capacele. Le sterilizezi într-un vas cu apă, cu atât lichid cât să ajungă până la gâtul lor. După ce a început să clocotească le ţii 15 minute, apoi le acoperi cu un prosop şi le laşi până a doua zi. Depozitezi borcanele în loc întunecat şi răcoros.

Loading...