Preparat uşor şi sănătos, iaurtul este mult mai gustos dacă este preparat acasă. Reţeta este una simplă şi poate fi făcută de orice gospodină care are la îndemână două ingrediente. Mai mult decât atât, preparatul este gata în 4-5 ore şi poate fi păstrat la frigider câteva zile.

Iaurtul home-made reprezintă cea mai sigură sursă de vitamine pentru toată familia, în special pentru copii. Reţeta clasică este una foarte simplă, iaurtul fiind gata în 4-5 ore. Laptele de vacă, oaie sau capră se fierbe mai întâi şi se lasă apoi la răcit până cand ajunge în jurul valorii de 40˚C. Dacă nu aveţi un termometru la îndemână, puteţi aprecia temperatura laptelui cu degetul, astfel că un lapte tocmai bun pentru a deveni iaurt va da senzaţia de călduţ. “Este recomandat ca laptele să nu aibă mai mult de 40-45˚C pentru ca iaurtul să nu fie prea acru şi să nu lase o cantitate mare de zer”, notează www.fabricadelapte.ro.

Vezi cum se prepară iaurtul de casă pe adevarul.ro.

Loading...
Evaluează articolul