Alimentaţia din sezonul rece trebuie să fie diferită de cea din perioada cu temperaturi ridicate. Motivul? Organismul are nevoie de mai multă mâncare pentru a face faţă frigului, plus că nu mai facem la fel de mult sport. Există o listă cu alimentele must pentru iarnă, şi anume:

Ghimbir şi usturoi

Aceste două alimente te menţin sănătoasă, în timp ce are efect detoxifiant, eliminând toxinele acumulate în organsim. Ghimbirul este cunoscut este faptul că previne răceala şi starea de greaţă, are proprietăţi antiinflamatoare şi îmbunătăţeşte procesul de digestie. Iar usturoiul, cel de-al doilea aliment care nu trebuie să lipsească din dietă iarna, poate fi consumat sub orice formă.

Morcov

Morcovul este sursă importantă de betacaroten, care în organism se transformă în vitamina A, dar el conţine şi alte substanţe nutritive esenţiale pentru buna funcţionare a organismului. Morcovul nu trebuie să lipsească din nicio reţetă. Recomandate în timpul iernii sunt salatele care conţin morcov.

Află mai mult pe clickpentrufemei.ro

Loading...