Nu v-aţi gândit niciodată de această combinaţie de năut cu dovleac. Aşa e? Nici noi. Dar, putem spune cu mâna pe inimă că dovleacul imprimă o aromă deosebită acestui preparat pe care trebuie să-l savuraţi împreună cu întreaga familie.

Cea mai aromată reţetă de hummus - Ingrediente

½ cană piure de dovleac
400 g năut, fiert şi scurs
zeama de la jumătate de lămâie
2 căţei usturoi
2 linguri pastă susan (tahini)
4 linguri ulei de măsline
½ linguriţă sare de mare
½ linguriţă chimen, pisat
½ pudră de chili
¼ linguriţă scorţişoară
⅛ linguriţă piper roşu

Cea mai aromată reţetă de hummus - Mod de preparare

Amesteci toate ingredientele într-un vas sau într-un blender. Mixezi sau blenduieşti până obţii o pastă moale, oprindu-te din când în când pentru a curăţa pereţii vasului. Stropeşti cu o linguriţă de ulei de măsline pe deasupra şi serveşti.

Informaţii nutriţionale pentru ¼ de cană: calorii- 165, grăsimi - 10.4 g (saturate - 1.4 g), carbohidraţi - 14.8 g, zaharuri - 2.8 g, sodiu - 286.6 mg, fibre - 4.4 g, proteine - 4.7 g, colesterol - 0 mg

sursa: http://www.kimscravings.com/

Loading...
Evaluează articolul