Cea mai bună supă-cremă de linte roşie

supa crema de linte rosie jpeg

Un preparat cald, cremos şi suficient de condimentat, această supă este ideală pentru că te încălzeşte în serile reci de iarnă. Iar dacă îţi plac mâncărurile picante, ai încă un motiv să încerci reţeta pe care ţi-o recomandăm mai jos.

Ingrediente (4 porţii)

150 g linte roşie 1 cartof 1 morcov 1 ardei gras roşu 5 roşii cherry 1 ardei iute mic 1 ceapă 1 căţel de usturoi 70 g unt 1 litru supă de legume zeama de la 1 lămâie 5 linguri boia 20 g pătrunjel, pentru ornat sare piper coajă de lămâie, pentru decor, opţional

Mod de preparare

Cureţi ceapa, cartoful, morcovul şi usturoiul. Tai cartoful, morcovul, ardeiul gras şi ceapa în bucăţi mai mari. Tai roşiile în două şi toci fin usturoiul şi ardeiul iute.

Topeşti 20 g unt într-o oală, la foc mediu spre mare, adaugi ceapa şi o sotezi până devine sticloasă. Adaugi usturoiul, ardeiul iute tocat, roşiile, ardeiul gras, morcovul, cartoful, 3 linguri de boia şi lintea roşie. Căleşti totul încă 3-5 minute.

Torni supa de legume şi laşi să fiarbă la foc mic aproximativ 15 minute sau până când vezi că boabele de linte sunt pătrunse.

Într-o cratiţă, topeşti restul de unt (50 g) la foc mediu spre mic şi adaugi 2 linguri de boia. Amesteci ca să se combine aromele şi dai de pe foc.

Pasezi suăa cu blenderul, până la omogenizare. Adaugi sare şi piper, după gust, şi zeamă de lămâie. Serveşti supa-cremă de linte roşie cu pătrunjel proaspăt, coajă de lămâie şi un strop de unt topit cu boia, preparat anterior.

Sursa + foto: kitchenstories.io

kitchenstories.io

Supă cremă de conopidă şi năut

Supă cremă de conopidă şi năut

Supă cremă de spanac

Supă cremă de spanac

Supă cremă de praz şi cartofi, săracă în sodiu

Supă cremă de praz şi cartofi, săracă în sodiu