În zilele de post, răsfaţă-te cu o supă caldă de legume, plină de substanţe nutritive. Această reţetă înglobează cele mai bune legume şi este extrem de săţioasă. În plus, se prepară extrem de repede.

Cea mai bună supă de legume – Ingrediente

2-3 linguri ulei de măsline
1 ceapă albă, tocată
4 morcovi curăţaţi şi tocaţi
3 tije de ţelină, tocate
4 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt
450 ml supă de legume (sau cantitate egală de apă, plus cub supă de legume)
400 g roşii de la conservă (nescurse, tăiate cubuleţe)
3 cartofi potriviţi, tăiaţi cubuleţe
1 legătură pătrunjel proaspăt
2 foi de dafin
½ linguriţă cimbru uscat
sare
piper negru măcinat
220 g fasole verde congelată
220 g boabe porumb (de la conservă sau congelat)
150 g mazăre congelată

Cea mai bună supă de legume – Mod de preparare

Încălzeşti uleiul într-o oală de ciorbă, la foc mediu. Adaugi ceapa, morcovii, ţelina şi le sotezi 3-4 minute, apoi pui usturoiul şi sotezi încă 30 de secunde. Torni supa de legume sau apa (folosind, conform indicaţiilor de pe ambalaj, un cub de supă concentrată de legume), apoi adaugi roşiile, cartofii, pătrunjelul, foile de dafin, cimbrul şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Laşi supa să dea în clocot, apoi adaugi fasolea verde, reduci flacăra la foc mediu spre mic, acoperi oala şi fierbi în continuare la foc mic, până când cartofii s-au înmuiat, aproximativ 20-30 de minute. Adaugi boabele de porumb şi pe cele de mazăre şi mai fierbi 5 minute. Serveşti supa caldă, cu pătrunjel tocat la fiecare porţie.

Sursa + foto: www.cookingclassy.com

Loading...