Mâncare uşoară şi sănătoasă care se prepară rapid, dovlecii sunt nelipsiţi vara de pe mese. Bogat în fibre de calitate, în potasiu şi apă, dar cu resurse modeste de sodiu, dovlecelul are proprietăţi diuretice şi se digeră foarte uşor.

Radu Anton Roman, jurnalistul pasionat de gastronomie dezvăluie în lucrarea sa, “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia), reţeta gustosului preparat despre care spune: “Sunt zile când, îngrăşat (de prea mult soare) şi sătul (de tot ce-ngraşă) nu-mi doresc decât un lucru: pâine prăjită, cu dovlecei sau vinete rumenite în ulei, şi mujdei”.

Ingrediente:

2 kg dovlecei (sau vinete) atunci culeşi din grădină
1 blid de făină
1 ceaşcă de ulei
1 căpătână de usturoi
1 legătură de mărar
sare, piper

continuarea pe adevarul.ro

Loading...
Evaluează articolul