În zilele de post, fasolea este la mare căutare. Fie că o foloseşti în ciorbe sau în mâncăruri în combinaţie cu alte legume, nu ai cum să dai greş cu fasole. Iată cum faci ce mai simplă mâncare de fasole cu usturoi.

De ce ai nevoie pentru mâncare de fasole

500 g fasole albă

4 căţei de usturoi

5 frunze salvie proaspătă

1 frunză de dafin

sare

piper

2 linguri ulei de floareas-soarelui

2 linguri ulei de măsline

Cum se prepară mâncarea de fasole cu usturoi

Speli fasolea în mai multe ape. O pui într-o oală, o acoperi cu apă şi îi dai un clocot, apoi o scurgi. O pui din nou în apă, adaugi căţeii de usturoi curăţaţi, frunzele de dafin şi salvie şi 2 linguri de ulei. Laşi fasolea să fiarbă la foc mediu o oră, apoi dai focul mai mic şi o laşi să fiarbă până când se înmoaie.

O scurgi, o laşi puţin la răcorit, o asezonezi cu sare şi piper, după gust şi o stropeşti cu ulei de măsline.

Sursa http://www.platingsandpairings.com/

Loading...
Evaluează articolul