Dacă îţi plac murăturile dulci sau picante, atunci trebuie să încerci reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi. În total, ai nevoie doar de 45 de minute pentru a pregăti câteva borcănele cu delicioşii dovlecei daţi prin răzătoare. Te vor cuceri cu gustul lor încă de la primele linguriţe. Preparatul poate fi folosit pe post de condiment, pentru a da gust altor mâncăruri.

Cea mai simplă reţetă de dovlecei muraţi cu ardei gras – Ingrediente

1,2 kg dovlecei, feliaţi
3 cepe mari albe, dulci
1 ardei gras roşu, fără seminţe, feliat
1 ardei gras galben, fără seminţe, feliat
5 linguri sare grunjoasă
2,8 litri oţet de mere
1,2 kg zahăr tos
1 linguriţă turmeric
1 linguriţă nucşoară măcinată
1 linguriţă boabe muştar (dacă nu ai muştar uscat)
1 linguriţă amidon de porumb

Cea mai simplă reţetă de dovlecei muraţi cu ardei gras – Mod de preparare

Pui dovleceii în bolul unui procesor de alimente (robot de bucătărie), cu lamele de tocat şi mixezi până când vezi că dovleceii sunt tăiaţi în bucăţi foarte mici. Torni dovleceii tocaţi într-o sită mare. Repeţi procedura cu ceapa şi apoi cu ardeii graşi.

Aşezi toate legumele în sită şi adaugi sare grunjoasă. Amesteci bine ca să se combine legumele cu sarea şi le laşi în sită 1 oră, ca să se scurgă o parte din lichid.

Între timp, amesteci restul de ingrediente (oţetul, zahărul, turmericul, nucşoara, muştarul, amidonul) într-o oală mare şi le fierbi până dau în clocot. Adaugi legumele şi dai din nou în clocot. Reduci flacăra şi laşi să fiarbă la foc mic 30 de minute.

Iei oala de pe foc şi laşi compoziţia să se răcească la temperatura camerei. Când lichidul s-a răcit, torni dovleceii muraţi cu o parte din lichidul pe care şi l-au lăsat în timpul fierberii în borcane sterilizate şi le închizi etanş. Arunci lichidul rămas. Păstrezi dovleceii muraţi cel puţin 24 de ore la frigider, iar cel mai mult îi poţi depozita până la 4 săptămâni.

Sursa + foto: cravingsomethinghealthy.com

Ridichi murate. Reţeta lui Jamie Oliver

Cea mai simplă reţetă de struguri muraţi

Sfeclă roşie murată

Castraveţi muraţi şi picanţi. Reţeta lui Jamie Oliver

Loading...